Over ons orkest

 

Met de oprichting in 2006 van de Stichting Bevelands Symfonie Orkest is in de Zeeuwse regio voor (redelijk) gevorderde amateurmusici de mogelijkheid ontstaan aan een symfonieorkest deel te nemen, dat door een beroepsmusicus gedirigeerd wordt.

Het inmiddels tot Cadant Symfonie Orkest omgedoopte orkest werkt samen met de Zeeuwse muziekinstellingen en orkesten.

De laatste jaren heeft het orkest zeer leuke optredens verzorgd, of daaraan bijgedragen. Dit zijn onder andere geweest: Out of Africa, Swingin' Latin, launching of a yacht op een grote scheepswerf in Vlissingen, een aantal concerten ter begeleiding van jonge musici die nummers van Randy Newman ten gehore brachten waaronder een leuk optreden in het kerkje van Ellesdiek en deelname aan het festival Pastorale in Nisse.

In november 2016 hebben we het jubileumconcert van het Toonkunstkoor Bergen op Zoom muzikaal begeleid. 

In 2013 zijn we naast de grotere projecten als Cadant ensemble in kleinere bezetting repertoire met veel bekende melodieën gaan spelen. 

Voor de grote projecten is Rien Snoeren de dirigent van het Cadant Symfonieorkest. Rien werd geboren op 18 juli 1948 te Den Haag en kreeg op 4 jarige leeftijd zijn eerste cellolessen van zijn vader Marinus Snoeren, solo-cellist van het Residentie Orkest te Den Haag. Vanaf zijn 15de jaar studeerde Rien violoncello aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Carel van Leeuwen Boomkamp. Na zich enkele jaren geprofileerd te hebben als cellist, studeerde hij orkestdirectie bij Heinz Friesen en Louis Stotijn. Zijn studie orkestdirectie werd voortgezet bij Cees Bakels en Kirill Kondrashin te Amsterdam en vervolgens aan de Academie Musicale Chigianate Siena in Italie bij Franco Ferrara, speciaal gericht op opera. De studie orkestdirectie werd afgesloten aan de Akademie Muzickych Umeni (Music Faculty of the Academy of Performing Arts) te Praag bij de Tsjechische dirigent Vaclav Neumann. Tijdens deze studie orkestdirectie studeerde Rien tevens compositie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij de componist Peter Schat en nadien bij de Tsjechische componist Daniel Brozak. Sinds 1984 is hij werkzaam als (gast)dirigent bij verschillende Nederlandse en buitenlandse orkesten en ensembles. Momenteel is hij vaste dirigent bij het het Regionaal Jeugdorkest van het Factorium te Tilburg en het Gewestelijk Symphonie Orkest Maas en Niers te Cuijk.

 

 

Dirigent

gallery/ensemble ter weel
gallery/rien snoeren